چالش های ایمن سازی متاورس
چالش ها برای ایمن سازی متاورس
با وجود نشانههای امیدوارکننده متاورس، مسائل امنیتی و حریم خصوصی نگرانیهای اصلی هستند که مانع توسعه بیشتر آن میشوند.
طیف گستردهای از نقضهای امنیتی و تهاجم به حریم خصوصی ممکن است در متاورس از مدیریت جریانهای دادههای عظیم، فعالیتهای فراگیر پروفایل کاربر، نتایج الگوریتمهای هوش مصنوعی، تا ایمنی زیرساختهای فیزیکی و بدن انسان رخ دهد.
اولاً، از آنجایی که متاورس انواعی از جدیدترین فناوریها و سیستمهای ساخته شده بر اساس آنها را ادغام میکند، آسیبپذیریها و نقصهای ذاتی آنها نیز ممکن است توسط متاورس به ارث برسد.
حوادثی از فناوری های نوظهور وجود داشته است، مانند ربودن دستگاههای پوشیدنی یا فضای ذخیرهسازی ابری، سرقت ارزهای مجازی و رفتار نادرست هوش مصنوعی برای تولید اخبار جعلی.
ثانیاً، با درهم آمیختن فناوریهای مختلف، تأثیرات تهدیدات موجود میتواند در دنیای مجازی تقویت شده و شدیدتر شود، در حالی که تهدیدات جدیدی که در فضاهای فیزیکی و سایبری وجود ندارند، میتوانند مانند تعقیب مجازی و جاسوسی مجازی ایجاد شوند.
به ویژه، دادههای شخصی درگیر در متاورس میتوانند برای ساختن یک کپی دیجیتالی از دنیای واقعی، که افقهای جدیدی را برای جرایم در دادههای بزرگ خصوصی باز میکند، گرانتر و بهطور بیسابقهای در همه جا حاضر شوند.
به عنوان مثال، برای ساختن یک صحنه مجازی با استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی، کاربران به ناچار از دستگاههای پوشیدنی AR/VR با سنسورهای داخلی استفاده میکنند تا الگوهای امواج مغزی، حالات چهره، حرکات چشم، حرکات دست، گفتار و ویژگیهای بیومتریک و همچنین جمعآوری جامع اطلاعات را انجام دهند. علاوه بر این، از آنجایی که کاربران باید به طور منحصربهفرد در متاورس شناسایی شوند، به این معنی است که هدستها، عینکهای VR یا سایر دستگاهها میتوانند برای ردیابی مکان واقعی کاربران بهطور غیرقانونی استفاده شوند .
در نهایت، هکرها میتوانند از آسیبپذیریهای سیستم و به خطر انداختن دستگاهها به عنوان نقاط ورودی برای حمله به تجهیزات دنیای واقعی مانند لوازم خانگی برای تهدید ایمنی شخصی استفاده کنند و حتی زیرساختهای حیاتی مانند سیستمهای شبکه برق، سیستمهای ریلی پرسرعت و سیستمهای تامین آب را تهدید کنند. حملات تهدید مداوم پیشرفته (APT) .